TEME
Supernovatravel2016
Filiptravel2016Baner468x60

Ostala CG skijališta

Ovde su sva ostala mesta u Crnoj Gori koja imaju aspiraciju da postanu skijalista, ili vec imaju neke male ski liftove, ili su ih imali pa ih vise nemaju ili godinama ne rade...

Turjak - Rožaj
Hajla, Zljeb, Mokra gora, Krstac i Turjak planine su koje okružuju Rozaje, smešteno u dolini koju dijeli rijeka Ibar. Ovo je najšumovitiji deo Balkana, na krajnjem severoistočnom delu Crne Gore. U samom gradu je hotel "Rožaje", B kategorije, sa 69 lezajeva

Vragodo - Mojkovac
Mojkovac je lociran u zivopisnoj dolini rijeke Tare u podnozju planina Bjelasice i Sinjavine, a pripada Brdima sjeveroistocnog dijela Republike Crne Gore izmedju nacionalnih parkova «Biogradska gora» i «Durmitor».

Štavna - Andrijevica
Štavna su katuni na planini Komovi na 1700-1750mnm. sada i na Komovima može da se skija, a zbog visine i klime tamo sneg nikada nije problem. U okviru Eko katuna februara 2009. je pušten zvanično u rad i ski lift dužine 250 metara.

Zavratica - Majstorovina,  Bijelo Polje
Na padini Zavratica - Majstorovina, na obroncima sjeverne strane Bjelasice, 2009 je počeo da radi prvi ski-lift, a ujedno i prvo skijalište na području bjelopoljske opštine.
Skijalište se nalazi na visini od 930 metara, a staza je duga 300 metara.

Ljubišnja, Kosanica - Pljevlja
Ljubišnja je planina na sjeveru Crne Gore, sa najvećim vrhom Dernečište ili Dernjačišta (2238 m). Između Ljubišnje i Durmitora rijeka Tara probila je svoj poznati kanjon, najdublji u Evropi. Iako izuzetne ljepote, na (ne)sreću zbog lošeg puta ostala je van domašaja turista.
Kosanica je selo izmedju Pljevalja i Đurđevića Tare.

Veruša - Podgorica
Veruša, još jedan mali ski centar, poznato izletište Podgoričana, kako u zimskim tako i u letnjim mesecima. Od Podgorice je udaljeno 50 km.
Veruša se nalazi na nadmorskoj visini od 1010 metara. Ima dva bebi ski-lifta i objekat u kome najšešće borave organizovane grupe "Prijetelji dece" ili "Crvenog krsta".

Paljevi - Plav
Mjesto Paljevi se nalaze na južnim padinama planine Kofiljača. Od centra Plava do Paljeva ima 9 km, dva kilometra asfalta do sela Bogaiće, a ostalih sedam km je makadam. Tu je smještena vikendica - planinarski dom na 1435 mnv.
Pokraj doma je postavljen jedini ski lift u Plavskoj opštini, dužine 150m, iako opstina Plav raspolaže izvanrednim potencijalom terna za skijanje.

Prokletije - Gusinje
U jednoj od dolina - Grbaja  na 1160m.n.v. nalazi se planinarski dom vlasništvo PSD "RADNIČKI" iz Beograda. Od Gusinja do planinarskog doma ima oko 7.5 km, pri čemu 2/3 je asfaltiran put, a ostatak puta je makadamski.
povremeno se postavlja mali montažni - prenosivi ski lift. 

Crkvicki Polje - Plužine

Crkvicki Polje pripada opštini Plužine i udaljeno je 11km od graničnog prelaza Šćepan Polje. Smešteno je na platou dve najlepše crnogorske reke Tare i Pive. Selo je na nadmorskoj visini 1.050m. Žabljak je udaljen 60km. Selo odlikuje blaga klima sa letnjim prosečnim temperaturama oko 25*C, što dane čini predivne za šetnju i druge aktivnosti na otvorenom, a noći idealne za odmor i spavanje.
Na Crkvičkom polju je italijanskom donacijom prosečena staza za skijaško trčanje i izgrađen planinarski dom. Na slici nordijska ski staza Graba-Sokolina.

Uskoro detaljnije o svakom od ovih ski lokacija u Crnoj gori...