TEME
Supernovatravel 486x60 M1
Filiptravel2016Baner468x60

Mukinje - Plitvička jezera

600x400 Mukinje 10

Plitvičke doline kao prva turistička destinacija do svetski poznatih Plitvičkih jezera, imaju šta ponuditi i tokom zime.

Turistička zajednica opštine Rakovica naglašava kako se veliki broj turista koji obilazi Nacionalni park Plitvička jezera, kreće Plitvičkim dolinama i noći u Rakovici i okolnim mestima.

 

Još od 80-ih godina prošloga veka, u zimsku turističku ponudu Nacionalnog parka Plitvička jezera uključeno je i skijanje. Skijalište je smešteno uz državni put DC429, u naselju Mukinje.

Skijalište u Mukinjama, koje je posebno zanimljivo turistima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine s obzirom na blizinu granice. Od Hrvata većina posetilaca dolazi iz Zagreba, Splita, Zadra i Pule, a iz Bosne i Hercegovine iz Bihaća.

Skijalište Mukinje je udaljeno oko desetak kilometara južno od Rakovice, a raspolaže s jednim ski liftom tipa tanjir kapaciteta 400 skijaša na sat. Nalazi se između 640 i 700 metara nadmorske visine, a visinska razlika je oko 60 metara. Dužina skijaških i sankaških staza je oko 400 metara.

Zbog blagih strmina staza (prosečni nagib 15%) skijalište je pogodno za početnike, rekreativce i decu.

Skijalište Mukinje je na raspolaganju korisnicima kada se ispune prirodni uslovi koji omogućavaju uređenje ski staze. Tada je u funkciji i sam ski lift. U navedenim uslovima radno vreme ski lifta je od 9 do 16h. Petkom i subotom organizovano je i noćno skijanje pod reflektorima od 17 do 21h. Opremu je moguće iznajmiti do 15h (dnevno), odnosno do 20h (noćno petkom i subotom).

Skijalištem upravlja Nacionalni park Plitvička jezera. Informacije o uslovima i radnom vremenu pre dolaska možete provjeriti na tel. 053 751 281.


Skijalište Mukinje je udaljeno oko 2,5 km od Ulaza 2 i hotelskog kompleksa Nacionalnog parka Plitvička jezera, odnosno oko 5 km od Ulaza 1 i poznatog restorana Lička kuća, u smjeru jadranske obale.

Nacionalnom parku moguće je pristupiti državnim putevima:
    DC429 (Selište Drežničko – Prijeboj) iz smera Zagreba/Zadra
    DC52 (Vrhovine – Korenica) iz smera Otočca (A1)
    DC42 (Vrbovsko – Grabovac) iz smera Ogulina (A1)Ski mape

Galerija