TEME
Supernovatravel 486x60 M1
Filiptravel2016Baner468x60

Divčibare

sdc15681s

Divčibare se nalaze na planini MALJEN (1.100 m/nv) 37 km jugoistočno od Valjeva, 120 Km od Beograda.  Mesto Divčibare na visini 980 m/nv, imaju blagu klimu, bogat biljni i životinjski svet, obilje izvora i tekućih voda, pogodnu konfiguraciju zemljišta. Okolne visove i blage prevoje sneg godišnje prekriva 3 do 4 meseca. Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je podjednako privlačno i leti i zimi, a takođe idealna je destinacija za jednodnevna i vikend skijanja.

Skijašima je na raspolaganju nekoliko ski staza.

Ski staza Crni vrh, u okviru Divčibare Ski Resort-a, nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Na stazu je 2016. godine uveden sistem za veštačko osnežavanje. Dužina staze je 850 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara. Izlazna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1.091 metar. Na stazi se nalazi ski rental, škola skijanja i kafe bar na otvorenom. Parking je besplatan.
Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.
Radno vreme žičare je od 9  do 16 časova.

Ski staza Centar nalazi se u blizini odmarališta „Crni vrh“, hotela Pepa i Divčibarskog zamka.  Proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600 metara. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100 metara. Na stazi postoji ski lift tipa tanjir, kapaciteta 700 skijaša na sat.
Na ski stazi „Centar“ postoji ski škola, a moguće je i iznajmljivanje ski opreme.
Radno vreme žičare je od 9  do 16 časova.

Staze za decu
Ski liftovi za decu i početnike u skijanju nalaze se na malim ski stazama,  kod hotela “Heba” i u blizini hotela “Maljen”. Oba ski lifta postavljena su na blago nagnutom terenu, na livadama bez drveća i panjeva, što je idealno za decu i početnike u skijanju. U hotelima i odmaralištima postoji mogućnost najma i servisa ski opreme.

Tokom cele godine na Divčibarama se održavaju raznovrsne turističke, kulturne i sportske manifestacije, kao što su Dani gljiva, Mountain Music Fest, DI fest, i dr.

Divčibare – Razvoj turizma

Počeci organizovanog turizma vezuju se 1926. godinu kada je Zdravstveno društvo Divčibare, koje je osnovalo 28 uglednih građana Valjeva, izgradilo naselje od 20 kućica-brvnara za odmor. Društvo je narednih godina izgradilo i prvi hotel, prodavnicu i druge prateće objekte, put od Kaone do Divčibara i pripremilo urbanistički plan. Već 1932. godine tadašnje Ministarstvo trgovine i industrije proglasilo je Divčibare za klimatsko turističko mesto. Ministarstvo građevina je 1933. ograničilo uži letovališni region Divčibara i odredilo uslove za izgradnju objekata, na osnovu regulacionog plana koji je projektovao Milorad V. Babić iz Valjeva, dipl. inž. građevine, berlinski đak.

Na odmor su počele dolaziti i porodice iz Beograda i drugih gradova, a do drugog svetskog rata Divčibare su bile najuglednije planinsko turističko mesto u Srbiji.

 

SKI STAZA CRNI VRH

Ski staza „Crni vrh“  prvi put je puštena u rad 2008. godine. Dvoseda žičara kapaciteta 1.200 skijaša na sat, preneta je sa Kopaonika, prethodno demontirana sa staze Karaman greben 2005. godine. Žičara je prvobitno bila u vlasništvu JP Skijališta srbije. Od sezone 2010/2011 predata je na upravljanje Opštini Valjevo, a od 2016. godine ski staza „Crni vrh“ nalazi se u okviru Divčibare ski resort-a. 

Na stazu je 2016. godine uveden sistem za veštačko osnežavanje. Dužina staze je 850 metara. Na stazi se nalazi ski rental, škola skijanja i kafe bar na otvorenom. Parking je besplatan.
Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara. Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

Cena jednodnevne ski karte za sezonu 2017/2018 je 1.300 dinara (za decu 800), dok karta “4 sata” košta 900 dinara (za decu 600). Četvorodnevni ski pas staje 4.200 dinara (dečiji 2.500).
Cena iznajmljivanja kompleta opreme za jedan dan za odrasle je 950 dinara, za decu do 10 godina 750 dinara. Snowboard komplet je 800 dinara.
Radno vreme žičare je od 9  do 16 časova.

Pored skijanja, kako bi turisti imali kvalitetan aktivan boravak na Divčibarama, Divčibare Ski Resort nudi i druge sadržaje, avantura park, zip line, streličarstvo, panoramske vožnje žičarom, muzičke događaje.
Sve informacije, dešavanja, web kamere i cenovnike po kategorijama skijaša i vrstama karata - možete pratiti na www.divcibareskiresort.com.


SKI STAZA CENTAR
Ski staza Centar nalazi se u neposrednoj blizini odmarališta „Crni vrh“, hotela Pepa i Divčibarskog zamka. Proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600m. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100m. Na stazi postoji ski lift vučnica (vučnа sаjlа sа tаnjirom koji se stаvljа između nogu), a kapacitet lifta je 700 skijaša na sat. Nagib staze odgovara srednjem kvalitetu skijaša.

Posebna draž staze Centar je pogled koji se pruža sa njenog vrha na vence planina Zapadne Srbije i koji mnoge skijaše ostavlja bez daha. U sunčanim danima na horizontu se vidi čak i planinski masiv Kopaonika. Posebnu zadovoljstvo pruža noćno skijanje na stazi koja je osvetljena od podnožja do vrha.

Žica na ski stazi "Centar" je jeseni 2013. komlet remontovana i tehnički prpiremljena Ovom stazom upravlja ski škola "Bambino".

Radno vreme žičare je: radnim danima od 10-16 časova, a vikendom od 09-16 časova.

Cena ski karte za sezonu 2014/2015, 2015/2016 kao i 2016/2017 na stazi „Centar“ Divčibare je nepromenjena:
   - odrasli – 900 dinara / dnevni
   - odrasli – 500 dinara / poludnevni
   - deca – 500 dinara / dnevni
   - ski karta za noćno skiajnje - 600 din (20-22h uz predhodnu najavu rada)

Na ski stazi „Centar“ omogućeno je iznajmljivanje ski opreme po sledećim cenama:
   - odrasli – ski komplet* – 600 dinara/dan
   - deca – ski komplet* – 500 dinara/dan (do 130cm)
   - snow board – 600 dinara/dan
   * Ski komplet podrazumeva: skije, štapove i pancerice.

Na stazi radi ski škola Bambino sa svim potrebnim dozvolama. Cena individualnog časa je 1300 dinara, a grupnog 400 dinara.
Za više informacija pozovite:  060 33 00 333


STAZE ZA DECU I POČETNIKE

Postoje još tri manje ski staze, dužine do 300m sa dečijim ski liftovima.
- Dečiji ski lift postoji kod odmаrаlištа “Zmаj”,
- Tu je mali ski lift u blizini hotelа “Mаljen”.
- Kod odmаrаlištа “Stevаn Filipović” sа pаdinа vrhа Golubаc ide treći divčibаrski ski lift.
- Od 2015. nova ski staza se nalazi kod konačišta „Heba“ i takođe je opremljena ski liftom sa kanapom.

Svi ovi ski liftovi postаvljenа su nа blаgo nаgnutom terenu, nа livаdаmа bez drvećа i pаnjevа, ideаlno zа decu i početnike u skijаnju. 


Maljen - lift konop vučnica

     Radno vreme: 10:00-16:00h
     Dnevni ski pass: 200 din
     *deca: od 5 do 12 godina


NORDIJSKO SKIJANJE

Na Divčibarama postoje jako dobri uslovi za skijaško trčanje. Postoji i mogućnost najma opreme.


Hotel „Divčibare“ je najluksuzniji hotelski objekat na čuvenoj maljenskoj visoravni. Hotel sa četri zvezdice, koji se nalazi u sklopu Hotelsko  turističkog društva „Vujić Divčibare“, potpuno je renoviran 2007. godine. Nekadašnja  „Balkanija“, kako su je meštani zvali, bio je srce Divčibara, što zbog idealne lokacije u samom centru banje, upečatljivih arhitektonskih odlika, to i zbog, za to vreme, bogate ponude hotelskih sadržaja.
Privatizacijom AD „Sloga“  vraća se sjaj hotela koji je bio jedan od najznačajnijih hotelskih objekata stare Jugoslavije.  Danas je detaljno  rekonstruisan, obogaćen raznovrsnim  sadržajima, idealno mesto za uživanje tokom cele godine. Blizina velikih gradskih centara kao što su Valjevo, Beograd, Novi Sad, čini ga privlačnom destinacijom za različite kategorije turista.

Hotel „Maljen“ se nalazi u samom centru Divčibara, kapaciteta 170 ležaja u dvokrevetnim, trokrevetnim i šestokrevetnim sobama. U okviru hotela se nalazi restoran kapaciteta 300 osoba, restoranska terasa kapaciteta 100 osoba, dve TV sale Ea 50 osoba, sala za višestruke namene (od izvođenja nastave do igraonice za 50 osoba) i višenamenska sala za različite zabavne aktivnosti (stoni tenis, poEorišne predstave, disko klub itd), mini kafe bar i recepcija sa prodavnicom.
U bliEini hotela se nalazi ski staza Crni vrh sa žičarom koja je, takođe,  u vlasništvu HTD „Vujić Divčibare“. Gostima hotela „Maljen“ su na raspolaganju sadržaji hotela sa četiri zvezdice „Divčibare“ koji se nalazi u neposrednoj blizini: bazen, saune, pres centar, frizerski i kozmetički salon, manikir, pedikir, masaža.

Odmaralište „Crni vrh“  (bivši IMT) se nalazi u neposrednoj blizini istoimene ski staze. Objekat raspolaže sa 150 ležaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i terasu.
U sklopu odmarališta nalaze se sala za ručavanje, TV sala, dve višenamenske sale, dečje igralište ispred hotela, sportski tereni za mali fudbal i odbojku.

 

 

 

Odmaralište „Mladost“ je početkom 2007. godine potpuno renovirano, opremljeno novim nameštajem, prozorima, podnim oblogama, učilima. Objekat raspolaže sa 100 ležajeva u dvokrevetnim, trokrevetnim i petokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U sklopu objekta se nalazi sala za ručavanje, kombinovana sala za izvođenje nastave, TV sala, kao i dečje igralište ispred hotela. U neposrednoj blizini objekta pored hotela „Divčibare“ nalaze se sportski tereni koji su na raspolaganju gostima odmarališta.

 

Hotel Pepa
Hotel se na udaljenosti manjoj od 100 m od centra i pored same ski staze Crni vrh, ušuškan u borovoj sumi vec dugi niz godina svojim gostima pruža usluge smeštaja i ishrane.

 

 

 

 Divčibare su 7 km dugačka, 3 km široka visoravan, prepuna blagih i zatalasanih brežuljaka i visova, izuzetne pitomine i gotovo netaknutog mira. Nalazi se na planini Maljen, sa prosečnom nadmorskom visinom od 1000 m.

Naselje Divčibare ima:  Benzinsku stanicu, Pijacu, Sampopsluge, Prodavnice, Pekaru, Ambulantu, Poštu, Autobusku stanicu, Auto kamp, ...

Pre puta proverite polaske sa prevoznikom.
BAS Beograd: 011/2636-299
Lasta Valjevo: 014/221-482
EuropaBus Valjevo: 014/220-623

Na Divčibare se stiže asvaltnim putevima iz raznih pravaca:

    Iz BEOGRADA Ibarskom magistralom preko Lajkovca, Divaca i Mionice (117 Km) ili putem preko Županjca, Bogovođe i Mionice (104 Km)
    Iz VALJEVA preko Rajkovića (38 Km) ili putem Valjevo - Užice preko Kaone (37 Km)
    Iz ČAČKA preko Ljiga i Mionice (120 Km)
    Iz UŽICA preko Požege i Ježevice
    Iz NOVOG SADA preko Šapca, Valjeva i Rajkovića (177 Km)
    Iz KRAGUJEVCA preko Aranđelovca, Divaca i Mionice (133 Km)

Autobuski polasci za Divcibare:
Beograd-Divčibare:
05:45 (prevoznik Lasta)
09:00 (prevoznik EuropaBus)
13:15 (prevoznik EuropaBus)
15:00 (do Valjeva, veza za Divčibare, prevoznik Lasta)

Divčibare-Beograd:
05:45 (prevoznik Milan Turs)
14:45 (prevoznik EuropaBus)

Valjevo-Divčibare
08:00 (prevoznik Lasta)
11:00 (prevoznik EuropaBus)
15:00 (prevoznik EuropaBus)
17:00 (prevoznik Lasta)

Divčibare-Valjevo:
10:45 (prevoznik EuropaBus)
16:30 (prevoznik EuropaBus)
18:30 (prevoznik Lasta)

 


Kako do nove staze:

Za one koji nisu bili na Divcibarama označeni su slabo vidljivi na mapi a ovako uočljivi objekti kao orijentir kojim putem da idete i gde da skrenete.

Zelenom bojom suobelezena dva puta kojima moze da se pridje autom novoj stazi. Oba puta su u veoma lošem stanju.

Prvi put vas vodi do podnozja nove staze. Put do vrha ne postoji, pešice se može stići ako krenete sa vrha stare staze planinskim putićem ... vodi vas pravo na vrh nove staze.

Drugi put tj ovaj posle centra. Do pola je asfaltni, a od pola je planinski srednje prohodan. Od centra kada se predje mostić, prvo skretanje levo (kod trafikice) ide se pored Pančevačkog odmarališta, kada se prodje Hotel IMT koji se nalazi sa desne strane skreće se prvim desno ... asfaltni put koji vodi uzbrdo ... vozi se tim putem dok se ne završe kuće sa leve strane (primetićete znak zakucan za drvo na kojim pise VELIKA PLECA) tim putem treba krenuti on nije asfaltiran. Taj put vas vodi tačno do staze tj do sredine nove staze.

Položaj nove staze na Google mapi:


Live kamera

Divčibare Ski Resort

 

Telefon: +381 64 6434 725
 

 

 

Divčibare - Pešačke staze

divcibare leti 6

Pešačke staze na Divčibarama nisu previše zahtevne, kreću od centra Divčibara i duge su po nekoliko kilometara. Sve staze su označene planinarskim oznakama na stablima drveća. Prilikom šetnje treba obratiti pažnju na ove oznake koje su u obliku crvenog kruga sa belo obojenim središtem. Na početku staza i na raskršćima su drveni putokazi takođe u crveno beloj boji.

Poželjno je koristiti patike, bolje duboke. Postoje Centar-Golubac, Centar-Paljba, Centar-Crni vrh, Centar-Velika pleć kao i staze Centar-Ljuti Krš i kružna staza vrhovi Divčibara.

Divčibare - Skijanje na ski stazi Crni vrh od nedelje 21. januara!

| Divčibare | 20.01.2018. | Divčibare Ski Resort | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Divčibare
IMG2012 800x486

Ski staza „Crni vrh”, u okviru Divčibare Ski Resorta, počinje sa radom u nedelju, 21. januara. Radno vreme staze je svakog dana od 9 do 16 časova.

Tokom skijaške sezone planirani su raznovsni događaji, promocije i vikend žurke, a u pojedinim danima radiće avantura park i zip line, koji se nalaze u neposrednoj blizini staze.

Opširnije...

Divčibare - Start ski sezone u nedelju, 24. decembra

| Divčibare | 21.12.2017. | Divcibare Ski Resort | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Divčibare
Divcibare Ski Resort 800x486

Ski staza „Crni vrh”, u okviru Divčibare Ski Resorta, biće otvorena za  javnost u nedelju, 24. decembra.

Na ski stazi Crni vrh u toku su pripreme staze za otvaranje ski sezone  2017/2018. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji je  prošle godine uveden na stazu, kao i blizine velikim gradovima zbog  čega je na skijanje moguće doći čak i na dan, Divčibare postaje sve  atraktivnija turistička destinacija za skijaše i bordere, kao i za one  koji žele da nauče da skijaju.

Opširnije...

Divčibare - "Mountain music fest" na ski-stazi Crni vrh

| Divčibare | 19.08.2017. | novosti.rs | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Divčibare
16 ref zemlja gruva592x360

Na ski-stazi Crni vrh na Divčibarama se, u subotu 19. avgusta 2017. održava drugi "Mountain music fest" ("Planinski muzički festival"), na kome će nastupiti "Zemlja gruva", Marko Luis, Kralj Čačka, ZAA, Uroš Spasojević projekat, "SinKub" i "Valternativa radio".

Opširnije...

Divčivare - Reportaža sa jednodnevnog skijanja

| Divčibare | 31.01.2017. | skijanje.rs/forum | Komentari (0)
Kategorije: Blog - Reportaže | Srbija | Divčibare
divc jan201 sev15 800x486

Autor:  sev, na forumu sajta

Želeli smo da podržimo ovu priču sa Divčibare ski resort-om, deluje nam sve nekako dibidus pozitivno i puno elana, pa smo se iz BG-a zaputili na jedan dan skijanja... i fino prošli!

Maljen smo napali od Mionice, kraće je nego preko Valjeva... prilaz je ovih dana bajkovit, svakako lep za put:

Vidi se da su ljudi iz ovog Udruženje građana što vodi priču oko resort-a pazili na detalje, prilaz stazi od pumpe (dakle, sa glavne magistrale) je veoma dobro i ukusno obeležen. Nema lutanja, za svaku pohvalu. Put je dovoljno očišćen, lako se prolazi.

Opširnije...

Divčibare - Slalom vožnja Nevene Ignjatović ski stazom Crni vrh

| Divčibare | 29.01.2017. | divcibareskiresort.com | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Divčibare | Alp ski Srbija i okruženje
Nevena Ignjatovic 1 1800

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović, u subotu 28. januara, bila je gost Divčibare Ski Resort-a, i svojom slalom vožnjom oduševila okupljene skijaše.
Ljubitelji skijanja, turisti na Divčibarama i svi oni koji su u subotu proveli dan na ovoj planini, imali su priliku da uživo posmatraju nekoliko spustova Nevene Ignjatović, niz ski stazu „Crni vrh”.
Velika nam je čast što se naša najbolja skijašica - Nevena Ignjatović, odazvala  pozivu da poseti Divčibare i testira novu ski stazu.  Nevenin odziv i njena podrška dala nam je još veću motivaciju da nastavimo sa unapređivanjem rada skijališta i infrastrukture na stazi.“ – izjavio je Časlav Maksimović.

Opširnije...

Sve vesti iz ski centra


Ski mape

Galerija


Komentari:

 • poštovani ljudi ,
  hoće li proraditi staza crni vrh ovih dana , ima li bilo ko precizne i tačne informacije . Ko da ide na Zlatibor kad nam je planina ispred nosa

  Poslao Nemanja , 27.12.2014 10:38

 • Ja sam mozda malo zakasnio za pisanjem,ali ako nekom treba inf neka procita. Iskreno, pre polaska dobro se raspitajte o ski stazama ako zelite ici na skijanje. Ja sam prosle godine isao za Novu. Crni vrh nije radila zicara jer nije bilo dovoljno snega, a manja zicara kod hotel Pepe, nije radila iz razloga samo znanih vlasniku iste. Kako sam cuo od mestana, ona je u sklopu hotela Divcibare a vlasnik hotela nece da je pusti u rad jer onda pravi bolju ponudu vlasniku hotela Pepa koji je smesten tik uz stazu. Zvao sam u hotel i zaolio se,a radnici tvrdili da nema snega, a pri tom na toj stazi bilo desetine ljudi,snega koliko hoces jer je zapadna strana. Srpska posla su i ovde bila na sceni. Poludeo sam jer sam dosao na 5 dana da bih skijao a oni terajuci jedni drugim a inat nisu hteli da je puste u pogon. Zato pre polaska pozovite obavezno sluzbe zaduzene za ski staze i raspitajte se da li rade, ako idete gore zbog skijanja...

  Poslao Dejan, 01.12.2013 13:55

 • Na Divcibarama sve je obrnuto veliki prevaranti.Ljudi Stara planina zakon cene staze smestaj sve je vrh

  Poslao goran, 03.02.2013 13:47

 • Vesna, iz Vaseg komentara nisam shvatio, da li je ovde slika ulepsana ili naruzena. Kakve su Divcibare u pogledu skijanja za pocetnike u stvarnosti?

  Tadodje ako je neko bio ovih dana na Divcibarama, kakvo je stanje staza, ima li snega?

  Hvala i pozdrav

  Poslao Ivan M, 24.12.2012 08:37

 • Svi lazu sto nebi i oni skipas je 1200din za odrasle za decu1000 staza je u ocajnom stanju tj kriminalna

  Poslao boban, 23.12.2012 11:34

 • Supruga i ja smo bili sa bebom od cetiri meseca krajem januara 2012. i grejanje je bilo odlicno. Hrana im je vrlo dobra, cak je i voda u bazenu bila topla.
  Nemam interes da im budem advokat, ali hocu da kazem istinu!

  Poslao nauka, 18.12.2012 18:57

 • Takodje, slika ski staze nije one koja je na ovom sajtu opisana nego Nove ski staze.

  Poslao Vesna, 27.10.2012 12:30

 • Opis ski staza na Divcibarama je dao neko ko nikad nije krocio na Divcibare , sramota da se tako nesto nalazi na stajtu Skijanje.rs mogu misliti koliko su tacne ifnormacije o stranim ski centrima:
  Na Divčibarama postoje dve ski staze i nekoliko dečjih staza. U januaru 2008. godine puštena je u rad "Nova" ski staza koja se nalazi na severnoj strani Crnog vrha. U vlasništvu je Valis Valjevo i poseduje dvosednu žičаru kаpаcitetа 1.200 skijаšа nа sаt. Žičara je preneta sa staze Karaman greben na Kopaoniku 2005. godine. Dužine je 850 metara. Nema osvetljenje za noćno skijanje. Staza je teža od staze Crni vrh i pogoduje veštijim skijašima.

  Takođe, na severnoj strani Crnog vrha nalazi se ski staza Crni vrh u dužini od 600 metara i visinskom razlikom 100 metara. Nа stаzi postoji ski lift vučnicа (vučnа sаjlа sа tаnjirom koji se stаvljа između nogu), а kаpаcitet liftа je 700 skijаšа nа sаt. Nаgib stаze odgovаrа srednje veštim skijаšima Staza je celom dužinom osvetljena i pogodna je za noćno skijanje. Posebnа drаž stаze Crni vrh je pogled koji se pružа sа njenog vrhа nа vence plаninа Zаpаdne Srbije i koji mnoge skijаše ostаvljа bez dаhа. Sa vrha staze se pruža nenadmašan pogled na planine Zapadne Srbije, a po vedrom vremenu moguće je videti i planinu Kopaonik.

  Poslao Vesna, 27.10.2012 12:29

 • ja sam u tom hotelu radio skoro 3 godine kao pekar.
  hotel ima 4* samo na papiru.
  sve ovo gore sto je srdjan naveo u svom komentaru je tacno .
  sad malo da skrenem sa teme.
  nisam imao pravo da menjam smene, uvek sam radio sam u smeni, osim ponekog vikenda kada je u kuhinji radio i po neki kuvar. sve ovo ja i jos puno toga po prestanku radnog odnosa prijavim inspekciji rada u valjevu i oni mi odgovaraju da se obratim sudu.
  i tuzim ja mog poslodavca sudu u valjevu i sa svaku stavku za koju sam ga tuzio dobio sam ga i naplatio sam sve pare.
  ljudi nemojte ici u ovaj hotel ni za dzabe.

  Poslao ivan, 29.02.2012 14:22

 • hvala na savetu,poslusacemo ga

  Poslao evighet, 31.01.2012 18:03

Pošaljite svoj komentar