TEME
Supernovatravel 486x60 M1
Filiptravel2016Baner468x60

Izbor snowboard opreme

images5

Izbor odgovarajuće snowboard opreme je jedna od najvažnijih stvari, koja će veoma uticati na Vaš doživljaj snowboarding-a uopšte. Da bi se napravio pravilan izbor, potrebno je uzeti u obzir stil vožnje i nivo znanja vozača.

Ozbiljni proizvodjači snowboard opreme imaju u svojim programima daske za sve kategorije, od početnih – learn to ride, do takmičarskih pro – modela.

Prilikom izbora daske, treba obratiti pažnju na tvrdoću, dužinu i širinu daske. Dužina se bira prema težini vozača, širina prema veličini stopala, a tvrdoća prema stilu vožnje. Pored ovih najbitnijih parametara, postoje i mnogi drugi, npr. da li je daska directional ili twin-tip, koji su, takodje važni za Vaš stil voznje. Na svakom modelu daske, veza i snowboard cipela postoji specifikacija sa karakteristikama, koju treba pažljivo proučiti uz konsultacije sa obučenim prodavcem.

Ukoliko se radi o početnicima ili ljudima koji mali broj dana provode na snegu, prilično dobro rešenje za njih je rentiranje opreme.

Tu takođe treba pažljivo izabrati, jer pored dobrih servisa, koji drže do svog renomea, postoje i oni u kojima se iznajmljuje sve i svašta. Početnici tu imaju najveći problem, jer sami nisu u stanju da naprave razliku. Veoma je pogrešno mišljenje da za početnike nije važno kakvu će opremu imati, naprotiv, za njih je to često od presudnog značaja za uspešno učenje.

Ukoliko niste sigurni u svoj izbor, ne oklevajte da tražite pomoć od svog instruktora, jer tako sigurno nećete pogrešiti, uštedećete sebi vreme i novac i izbeći mogućnost povredjivanja zbog loše odabrane opreme.

Na našem tržištu može se naći oprema renomiranih svetski proizvođača kao što je BURTON, NITRO, FORUM, ELAN, VOLKL, ROSIGNOL ..., gde se takođe može naći i odgovarajuća odeća, rukavice, naočare, kacige, štitnici itd.


   Izvor: snowboardschoolkop.com


Komentari:

  • Interesuje me dali je oprema nova ili polovna i njihova cijena

    Poslao kupac, 27.01.2013 10:42

  • Hocu da kupim bord a nzm kako se gleda kvalitet i koje marke su dobre, vozim negde oko 5god i nikad na to nisam obracao paznju jer sam uvek iznajmljivao...jel mi mozete reci nesto vise o tome? hval unapred

    Poslao Nikola, 27.12.2012 20:19

Pošaljite svoj komentar


Oprema za snowboard

sboardpackage

Početnici, rekreativci i iskusni snowboarderi u zavisnosti od toga da li su se opredelili za trku ili slobodnu vožnju, koriste meku ili...

Hibrid daska... Kakva su iskustva u vožnji sa njom?

hybrid camber300x200

Naš poznati istruktor skijanja i snowboarda *Drago Drubnić* prenosi svoja iskustva sa snowboad daskom sa profilom "hibrid" i u jednoj komunikaciji na...