Vesti Alpsko skijanje - Fis kup Majneks 2018

Alpsko skijanje - Fis kup Majneks 2018

Ravna planina | 19.01.2018. | Srna
Fis kup Majneks 2018

Pobednik slaloma koji je danas održan u okviru Drugog "Fis kupa Majneks 2018" na stazama Ski-centra "Ravna planina" u ženskoj konkurenciji je Elvedina Muzaferija, dok je prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojio Emir Lokmić, oboje iz BiH.

Lokmić je rekao novinarima da je veoma zadovoljan rezultatima, posebno prvom vožnjom, da je staza bila odlična, a uslovi bolji nego juče.

On je naveo da se sutra i prekosutra takmiči na Jahorini, nakon čega slede pripreme za Zimske olimpijske igre u Koreji.
- Predstaviću BiH na Zimskim olimpijskim igrama i jedini sam muškarac u disciplini alpsko skijanje koji će predstavljati BiH - istakao je Lokmić.

Drugo i treće mesto u ženskom slalomu osvojile su Petra Veljković iz Srbije i Šejla Merdanović iz BiH, dok je četvrta bila reprezentativka BiH Nina Petrović.

U muškoj konkurenciji drugo mesto pripalo je skijašu iz BiH Marku Šljiviću, dok je treći bio Georgi Nushev iz Bugarske.

Predsednik Smučarskog kluba "Pale" Igor Šljuka naglasio je da je Drugi "Fis kup Majneks 2018" zatvoren i da se nada da će postati tradicionalan.
- Imali smo dve trke u slalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji i sve je uspešno završeno. Uslovi na stazi bili su idealni, ostvareni su odlični rezultati i napravljeni bodovi koji nekima otvaraju put ka Olimpijskim igrama u Koreji - kaže Šljuka.

Trener Skijaškog kluba "Zlatibor" Goran Jevremović pohvalio je rad i entuzijazam Ski-centra "Ravna planina".
- Nakon prve vožnje takmičari su prošli sa pravim `svetskim vremenima` i trka je bila atraktivna - rekao je Jevremović.

Nagrade pobednicima uručili su načelnik Odeljenja za opštu upravu grada Istočno Sarajevo Mladen Koprivica i potpredsednik Skupštine opštine Pale Predrag Lasica.

Organizatori takmičenja su Ski-centar "Ravna planina" i Smučarski klub "Pale", a ovogodišnji "Majneks kup" okupio je 50 takmičara iz 13 zemalja.

 

Komentari

featureImg
Fischer - Noviteti u opremi za turno skijanje za sezonu 2014/15

Kompanija Fischer ove 2014. godine proslavlja 90 godina od osnivanja davne 1924. U godini ovog jubileja proizvođač ski opreme Fischer se predstavlja...

featureImg
30 godina posle - Od Olimpijade u Sarajevu ostala samo sjećanja

Prije tačno trideset godina, na Olimpijskom stadionu Koševo, hrvatska klizačica Sandra Dubravčić upalila je olimpijski plamen, čime je zvanično i počela Olimpijada...

featureImg
Igre na snegu - 1965

Autor: *Momčilo Penjin* Naslov: *IGRE NA SNEGU - Sankanje, klizanje, smučanje *Izdanje: Jugoslovenskog saveza organizacija za fizičku kulturu Izdavač: Sportska knjiga - Beograd Godina izdanja:...

featureImg
Smučanje za otroke - 1972

Naslov:  *Smučanje za otroke* Autor:  Marjan Jeločnik Izdavač: Mladinska knjiga Godina izdanja: Ljubljana, 1972 Jezik: Slovenački Format:  200 x 200 mm Broj strana: 120 Povez:  Tvrdi Tiraž:   -...

featureImg
Kondiciona sposobnost u skijanju

Skijanje kao sport kod skijaša predstavlja ogromne psihicke i fizicke napore zahtijevajuci od skijaša veliku snagu, izdržljivost, kordinaciju i agilnost, jer o...