Vesti FIS Snowboard Evropa kup 7. i 8. mata na Kopaoniku

FIS Snowboard Evropa kup 7. i 8. mata na Kopaoniku

Kopaonik | 01.03.2015. | skijalistasrbije.rs
SnbSlope640

Ski centar Kopaonik će 7. i 8. marta biti domaćin FIS Evropa Kupa u snoubord disciplinama, saopštilo je JP Skijališta Srbije. Kako se navodi, takmičenje se održava u „Snou parku”, u dve discipline.

Prvo takmičenje se održava 7. marta u Sloup stajl (Slope Style) disciplini, koja se sastoji vožnje snoubordom kroz park na pet elemenata (tri skoka i dva gelendera). Drugo takmičenje predviđeno je za 8. mart u disciplini Big Air, a takmičari imaju mogućnost da izaberu visinu skoka od 13 ili 9 metara.

Za obe discipline kvalifikacije se održavaju u prepodnevnim časovima, dok su finalne trke predviđene popodne.

Trening takmičara previđen je za petak, 6. marta, a muškarci i žene se takmiče u obe dicipline.

Po rangu, Evropa kup je, posle Olimpijade i Svetskog kupa, treće po redu takmičenje.

U saopštenju JP Skijališta Srbije navodi se da organizacija ovakvog sportskog događaja ima višestruku važnost za Srbiju.

– Pored promocije zimskih sportova, organizacijom ovakvih takmičenja promovišemo zemlju kao ozbiljnu turističku destinaciju, koja svojim sadržajima, skijaškim terenima i organizovanošću parira svim evropskim skijaškim centrima – kaže se u saopštenju.

Sistemskim razvojem i modernizacijom srpskih ski centara nastavlja se pozicioniranje zemlje u skijaškom svetu, a o tome dovoljno svedoči i ukazano poverenje Svetske skijaške organizacije (FIS) za organizaciju ovih takmičenja.

Uz pomoć i veliko razumevanje Ministarstva omladine i sporta, ovo je samo najava budućih organizacija velikih evropskih takmičenja koja će nas voditi ka dobijanju organizacije Svetskog Kupa u narednim sezonama, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se veliki broj takmičara iz celog sveta, a organizatori ovakvog velikog takmičenja su Skijaški savez Srbije i Javno preduzeće Skijališta Srbije.

 

 

Komentari