Vesti FIS Svetsko prvenstvo u ski letovima Oberstdorf 2018.

FIS Svetsko prvenstvo u ski letovima Oberstdorf 2018.

Oberstdorf, GER | 19.01.2018. | eurosport.rs
sfwc ob 2018 500x

25. izdanje FIS Svetskog šampionata u skijaškim letovima počinje 18. januara u nemačkom Oberstdorfu, uz direktne prenose na Eurosportu.

Po okončanju jedne od najboljih novogodišnjih turneja 4 skakonice, takmičari, gledaoci i mediji okupiće se na renoviranoj skakonici u Oberstdorfu.

Ukupno 16 nacija će nastupiti na FIS Svetskom prvenstvu u skijaškim letovima, u pojedinačnoj (petak i subota) i ekipnoj konkurenciji. Takmičenje počinje u četvrtak 18. januara, kada su na programu kvalifikacije.

Oberstdorf šesti put organizuje smotru najboljih letača sveta, a u organizacionom komitetu očekuju rekordan broj gledalaca na Šatenberg letačkom brdu.

Zvezda takmičenja biće Poljak Kamil Stoh, koji je nedavno na spektakularan način osvojio trofej na "4 skakaonice". Stoh će glavne konkurente za titulu imati u Rihardu Frajtagu iz Nemačke, koji će imati veliku podršku domaće publike, dok će Peter Prevc iz Slovenije imati samo jednu ambiciju, a to je odbrana trofeja koji je osvojio 2016.

U timskoj konkurenciji Norveška je apsolutni favorit, jer je u tekućoj sezoni skandinavska ekipa osvojila sva tri FIS timska takmičenja.


Plan direktnih prenosa na Eurosportu:

Četvrtak 18. januar 2018
15:45 kvalifikacije

Petak 19. januar 2018
15:45 pojedinačno takmičenje

Subota 20. januar 2018
15:45 pojedinačno takmičenje

Nedelja 21. januar 2018
16:00 ekipno takmičenje


Leteći "vikinzi" – Tande i Norveška prvaci sveta

Norvežanin Danijel Andre Tande postao je prvak sveta u ski letovima, a zlatom se okitio i u timskoj konkurenciji. Tande je tokom dva dana individualnog nadmetanja trijumfovao u Oberstdorfu letovima 212, 227 i 200 metara.

Srebrnu medalju osvojio je junak Četiri skakaonice Poljak Kamil Stoh, a do bronze je stigao domaći adut Rihard Frajtag.

Norvežani su dominirali i u timskoj konkurenciji gde su odbranili titulu. Tande, Robert Johanson, Andreas Stjernen i Johan Andre Forfang su u nedelju osvojili 1.662,2 bodova, ispred Slovenaca (Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen Prevc i Peter Prevc) i Poljaka (Pjotr Žila, Stefan Hula, David Kubacki i Kamil Stoh).

 

Komentari

featureImg
Univerzijade

     Univerzijada je međunarodno multisportsko takmičenje, koje pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), koju organizuje Međunarodni studentska sportska federacija (engl. International University Sports Federation...

featureImg
Sigurno i po snegu i po ledu

Zima je uveliko počela, ali još uvek nije pokazala svoje pravo lice. Bez obzira na to, prvi snegovi na putevima u Srbiji...

featureImg
Ski servis "PLANETBIKE"

Planetbike - Ski servisi - rentali ski opreme Dostupni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Kopaoniku.      CENOVNIK SKI SERVISA možete...

featureImg
SAT - Sve o skijanju u Srbiji - 2013

Naslov:  *SAT - Sve o skijanju u Srbiji* Priredili: Goran Kazić, Natalija Delić, Esad Bilalević Izdavač:  SAT Media Group doo Godina izdanja:   Beograd,...

featureImg
Turno skijanje - Saveti

    *Osposobljenost za bavljenje turno skijanjem*     Osnovni preduuslov za sigurno bavljenje turnim skijanjem, uz dobru fizičku kondiciju i znanje skijanja, je završavanje...