Vesti Inline Alpine slalom - Trkom u Nišu počela je takmičarska sezona 1016.

Inline Alpine slalom - Trkom u Nišu počela je takmičarska sezona 1016.

Niš | 19.04.2016. | FB Oxigen
inline slalom10 640

Kup Opštine Pantelej u Inline Alpine slalomu održan je u nedelju, 17. aprila na pešačkoj stazi na Somborskom bulevaru u Nišu.

Paralel slamom je poznata disciplina u skijanju, ali se i u Inline Alpine slalomu (na rolerima) krenuo sa organizujom trka po ovom sistemu. Trka je bila interesantna za gledanje, jer kada stigne finale i polufinale dva učesnika se takmiče u paralelnim stazama direktno jedan protiv drugog.

Startne liste su formirane prema kvalifikacijama koje su održane na početku programa. Prvih 16 takmičara u svakoj kategoriji se takmičilo dalje u finalnim duelima. Staza nije bila predugačka, ali ima prepreka, traži se brzina, spretnost, snalažljivost.

Trka se boduje za prventsvo Srbije u ovoj disciplini u kojem će se održati ukupno pet trka, od kojih je jedna mđunarodna a koja će se održati u Vranju. Ove godine čekuje se dalje učestvovanje naših reprezentativaca na više međunarodnih trka.

Organizaciju trke je pomogla niška Opština Pantelej koja je i pokrovitelj, dok je deo tehničke podrške pružio Roler savez Srbije. Realizator i organizator programa je sportski klub Oxigen iz Niša. Na trci je učestvovalo preko 65 takmičara iz kluba "Oxigen" iz Niša, "Besna kobila" iz Vranja i "Stara planina" iz Pirota, a bilo je moguće da se prijave i učesnici koji nisu ni u jednom klubu.

Svi učesnici nose zaštitnu opremu, dok je bez kacige zabranjeno startovati na ovim trkama. Obaranje i kontakt sa kapijama na stazi nije obavezno, tako da su mogli i amateri da učestvuju.

Ovo je prvi put da je u Srbiji organizovana trka na rolerima u disciplini paralel slamom.

Pogledajte rezultate i fotografije sa trke...

 

Galerija slika

Komentari