Vesti Jahorina - Od srede 4. decembra radi ski lift Željo

Jahorina - Od srede 4. decembra radi ski lift Željo

Jahorina | 04.12.2013.
jah2212.012sk2

Olimpijski centar Jahorina u sredu 4. decembra pokreće skijalište, odnosno na Jahorini počinje sa radom lift Željo. Cijena ski-passa će iznositi 24 KM. Radno vreme je od 09.00  do 16.00 sati. Ski-opening je planiran od 13. do 15. decembra, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Ski-opening je planiran od 13. do 15. decembra, a turistima će biti na raspolaganju nova ponuda - noćno skijanje. Ovo je nanedavo završenom Sajmu zimskog turizma "Expo zim" u Beogradu  rekla Branka Spasojević, direktorka Turističke organizacije Istočno Sarajevo (TO IS). Ponuda noćnog skijanja je rezultat saradnje sa Turističkom organizacijom Grada Banja Luka, a "Olimpijski centar Jahorina" je nosilac celokupnog projekta.

- U saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Banja Luka pokrenut je i sada već gotovo završen projekat - postavljanje reflektora na staze Poljice i noćno skijanje na Jahorini, kojeg posljednih nekoliko godina, nažalost, nije bilo, a koje smo ranije imali. Mi ćemo već 15. decembra potpisati protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Banja Luka, kojim ćemo verifikovati cijeli ovaj projekat – rekla je Spasojević.

Promotivna cena ski- passa za ski-opening će iznositi 20 KM, dok će 14. decembra u subotu za sve skijaše biti osigurano besplatno skijanje, saopštio je Olimpijski centar Jahorina.

Cena ski pasa ove sezone je nešto veća u odnosu na prošlu godinu, tako da dnevni staje oko 19 EUR, a cena sedmodnevnog 106 EUR.
- Ono što je interesantno ljubiteljima skijanja, prema najavi "Olimpijskog centra Jahorina", jeste 30 sati skijanja u sezoni po cijeni od 105 EUR, dok je 60 sati oko 202 EUR - navodi Branka Spasojević, direktorka Turističke organizacije IS, i dodaje da akcijska prodaja ski pasa traje do 20. decembra, pa će se sezonski ski pas moći kupiti za 230 EUR.

Na ovoj olimpijskoj planini u toku su i pripreme za doček Nove godine.

Jahorina proslavlja duh olimpizma
Naredne godine Jahorinu će uljepšati i manifestacija obilježavanja 30 godina od održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu. Kako kaže Lopatić, to je jedan od predznaka koji ovoj planini daje posebnu draž.
- Povodom tog obilježavanja, mi ćemo praviti jedan olimpijski vikend krajem januara koji će biti ispunjen muzičkim, kulturnim i sportskim događajima. Tu je i ispraćaj za olimpijski tim Bosne i Hercegovine (alpince, nordijce), a i neki skromni pokloni su pripremeljni, da ne otkrivamo sve sada.


Izletište Trebević novi mamac za turiste
Iz Turističke organizacije Istočno Sarajevo najavljuju primamljivu ponudu za turiste, ali i domaće stanovništvo – obnovljeno izletište na Trebeviću, nekada jako popularno među Sarajlijama.
- Imamo jednu potpuno novu turističku destinaciju, a to je izletište na Trebeviću, koje je tek sada obnovljeno, nakon rata, što znači da se Sarajlije ponovo vraćaju na planinu - rekla je Spasojević.

Spasojević je istakla da će ove godine sve biti skoncetrisano na obilježavanje 30 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, pa je tako TO IS organizator manifestacija zajedno sa gradskom upravom.
Planovi za skorije vrijeme TO IS jesu projekti koje rade u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, Turističkom organizacijom i opštinom Plužine, kojim će unaprijediti ljetnu turističku ponudu Jahorine i Istočnog Sarajeva.

Turistička organizacija Istočno Sarajevo nastupila je na ovogodišnjem Sajmu zimskog turizma "Expo zim" održanom u Beogradu od 28. do 30. decembra i predstavila "Olimpijski centar Jahorina" sa posebnim akcentom na predstojeću turističku sezonu 2013/2014. godine.

            Izvor: eKapija.com - radiosarajevo.ba

Komentari