Vesti Kreischberg 2015. - Završeno Svetsko prvenstvo u freestyle skijanju i snowboardu

Kreischberg 2015. - Završeno Svetsko prvenstvo u freestyle skijanju i snowboardu

Kreischberg, AUS | 25.01.2015. | Eurosport
discSkicrosskr2015593

Svetsko prvenstvo u fristajlu i snoubordu - Kreischberg 2015. završeno je u nedelju 25. januara muškim i ženskim trkama u disciplini ski-kros.

Na ovom takmičenju Slovenac Filip Flisar je osvojio prvu zlatnu medalju u karijeri. 27-godišnji fristajler, čuven po svojim negovanim brkovima, krunisan je u šampiona sveta, nakon što je u finalnoj trci pobedio Žan-Frederika Šapuija iz Francuske, a Šveđanin Viktor Oheling Norberg je osvojio bronzu.

Velika drama je viđena nešto ranije, kada je polufinale prekinuto na 15 minuta, zbog velikog sudara u kojem je učestvovao lokalni heroj, Austrijanac Tomas Cangerl, a Armin Niderer je transportovan u bolnicu. Težina njihovih povreda još nije poznata.

Za radost Austrijanaca pobrinula se Andrea Limbaher, koja je za nijansu bila brža od šampionke iz 2007., Ofelije David iz Francuske.

Pobednica je odlučena nakon pregledanog foto-finiša, a Švajcarkinja Fani Smit je kompletirala podijum.

Boje Srbije na ovom Svetskom prvenstvu branila je naša najbolja snowboarderka Nina Micić. Ona je nstupila u disciplinama Paralel slalom i Parelael veleslalom. U trci Paralel slaloma voženoj u četvrtak 22. januara, Nina je nažalost diskvalifikovana. Dan ksanije, u petak 23. januara vozila je trku Paralel GS na kojoj je zauzela 36. mesto i osvojila 19,7 FIS bodova.

Nina je na svojoj Facebook strani napisala: Poslednjih par takmičenja nisu prošla kako sam očekivala, očigledno nedostatak samopouzdanja, pad koncentracije, šta god da je, želim samo da se vratim u formu u kojoj sam bila u decembru, kada su i rezultati bili bolji i da na takmičenju vozim kao na treningu...

Galerija slika

Komentari