Vesti Planica, SLO - Letaonica završena, na nordijskom centru se i dalje radi

Planica, SLO - Letaonica završena, na nordijskom centru se i dalje radi

Planica, SLO | 12.09.2015. | fis-ski
planicasep2015

Građevinski radovi velikoj letaonici na Planici su zavrzeni, a radovi na novom nordijskom centru Planica su i dalje u toku.
Sada su postavljeni reflektori i na letaonicu kao i na manju sakakaonicu, tako da će biti moguća i noćna takmičenja u ski skokovima.

Radovi na infrastrukturi uz same skakaonice (prilazni putevi, parkinzi, stajališta) će biti završen do novembra ove godine.

Pored toga, poseban "Adrenalin-park" satemom skijaških skokova biće završen u oktobru. Ovaj park će dodatno promovisati turizam u regiji oko Kranjske Gore.

Već u predstojećem zimskom periodu biće intenzivirane aktivnosti u ovom nordijskom centru u severnoj Sloveniji. U stadionu za skijaško trčanje koji se nalazi neposredno uz ski skakaonice, sredinom januara 2016. održaće se takmičenje Svetskog kupa u disciplinama individualni sprint i timski sprint u skijaškom trčanju.

Takmičenje u ski skokovima za Continental Cup sledi početkom februara, a zimska sezona 2015/2016 će zaključiti sredinom marta glavnim i najvažnijim takmičenjem finale Svetskog kupa u skijaškim letovima.

 

Komentari

featureImg
Partizanske smučine Cerkno '45

Naslov: *Partizanske smučine Cerkno '45* Autor: *Marijan Masterl* Izdavač: Organizacioni odbor Godina izdanja: Cerkno, 1995. doštampano 2007, Jezik: slovenački Format:  135 x 200 mm Broj strana:...

featureImg
Skijanje ili Smučanje

U *Vujaklijinom *leksikonu stranih reči i izraza pojavljuju se sledeće reči vezane za skijanje ili smučanje: *skijati* - (norv. ski) sp. klizati...

featureImg
Retro - Skijanje u ritmu carlstona

Iako nam iz današnje perspektive Elan i Yassa djeluju i više nego retro - mi odlazimo još dalje, i to u...

featureImg
Telemark

     Telemark tehnika skijanja povezuje nordijske i alpske dicipline, jer sa istom opremom može kombinovati skijaško trčanje, skokove i slalom. To je...

featureImg
Fruška Gora

*Ski lift u Sremu?!  Teško je poverovati...* Zaista, danas nema ski lifta na Furškoj Gori, ali postojao je. Jedino jugoslovensko preduzeće koje se...