Vesti Ski Klub Midžor Knjaževac na drugom glečerskom treningu

Ski Klub Midžor Knjaževac na drugom glečerskom treningu

Knjaževac | 08.11.2013. | SK Midžor
midzorglecer2

Deo pionirskog tima Ski kluba Midžor Knjaževac odrađuju svoj drugi glečerski trening na glečeru Kitzstenhor Kaprun u Austriji. Pod rukovodstvom šefa stručnog štaba i prvog trenera Matic Jeraše vredno i požrtvovano rade  uprkos ne baš tako sjajnim uslovima (lošem vremenu, jak vetar).

Treningu su prisuti Barbara Bogdanović, Marta Dinić, Mihajlo Đorđević, Mateja Minić i Veljko Vladimirović i po rečima trenera Matica svi zaslužuju pohvale za upornost i zalaganje.

Pioniri kluba imaji još jedan glečerski trening, a potom će u decembru nastaviti sa radom na domaćem terenu Staroj planini. Narednom treningu će se priključiti i pioniri  Jelisaveta Radovanović, Dimitrije Milošević, Mila Milovanović, Veaselin Zlatković i Petar Stamenković.

Razmatra se mogućnost da i cicibani odrade jedan glečerski trening, ali je to malo verovatno zbog nedostatka sredstva. Altrnativa tome su dva treninga u decembru na Staroj planini.

I na kraju budućnost kluba pahuljice su u režimu suvog treninga, a prvi izlazak na sneg je planiran u decembru. Normalno, gde bi nego na svojoj Staroj planini.


Reprezentativka Srbije Maša Janković je na kraćem oporavku i ona će se uskoro priključiti našem muškom FIS timu koji trenutno kuburi sa nedostatkom finansija ali uz nadu i obećanje da će se taj problem u što kraćem roku rešiti.

Reprezentativac  paraolimpijac  Srbije i  kluba Jugoslav Milošević narednih dana odlazi na trening sa Austijskim timom, a potom na prvu trku u ski hali u Holandiji. Jugoslav je ispunio normu za paraolimpijadu u Sočiju.

Komentari