Vesti Tina Maze nastavlja saradnju sa Eurosportom

Tina Maze nastavlja saradnju sa Eurosportom

| 21.10.2016. | eurosport.rs
tinemazecommentatoreurosport

Tina Maze će biti ključna ličnost Eurosportovih zimskih sportova i izveštavanja sa Olimpijskih igara 2018 sa kojih je Eurosport zvanični emiter.

Sa manje od 500 dana do ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2018. godine u Južnoj Koreji, Maze se pridružuje Eurosportovom timu koji u svojim redovima ima trostrukog zlatnog šampiona u biatlonu Majkla Greisa (Michael Greis) i poljsku ski legendu Adama Mališa (Adam Malysz).

Ova vest je usledila nakon što je Maze odlučila da završi svoju izuzetnu karijeru. Ona će se najverovatnije povući iz takmičenja u Svetskom kupu koje se održava u januaru u njenom rodnom gradu Mariboru.

Maze će se osloniti na svoje ogromno iskustvo u zimskim sportovima kako bi gledaocima pružila uvid u razmišljanje sportista kroz intervjue pre i posle trka. Ona će, takođe, davati detaljne taktičke i strateške analize tokom trajanja sezone.

Tina Maze je izjavila: “Oduševljena sam što ću se pridružiti Eurosport porodici i zahvalna sam što mi je data mogućnost da svoju karijeru nastavim u sportu koji volim.”
“Ništa neće zameniti nalet takmičarskog adrenalina na Olimpijskim igrama ili na Svetkom kupu, ali ovo je novo poglavlje u mom životu, zbog kog sam uzbuđena i nadam se da ću fanovima pružiti drugačiju perspektivu akcije za vreme takmičenja.”

U junu 2015. godine, kompanija Discovery Communications i Međunarodni olimpijski komitet potpisali su sporazum kojim je Eurosport dobio ekskluzivna televizijska prava i prava da preko svojih platformi prenosi narednih četiri Olimpijskih igara, uključujući i Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. i Igre u Pekingu 2022. godine, u 50 zemalja i teritorija širom Evrope.
Direktor Eurosporta Pitar Haton je rekao: “Mi u Eurosportu se ponosimo što smo dom zimskih sportova, predstavljajući svaki Svetski kup i Svetski šampionat u svim većim zimskim disciplinama. Tinin dolazak u naš tim stručnjaka pružiće fanovima uvid u vrhunsko skijanje iz prve ruke.”

“Tina je važan partner za nas dok se pripremamo za Zimske olimpijske igre. Ona je jedinstvena ličnost koja se ne plaši da kaže ono što misli, i govorim u ime svih sa Eurosporta kada kažem da se radujemo saradnji sa njom u narednom periodu.”

Ovog vikenda na programu je FIS Svetski kup u alpskom skijanju u Zeldenu (subota 22. oktobar), a Eurosport će ove sezone još jednom potvrditi svoju poziciju doma zimskih sportova, emitovanjem 800 sati programa u periodu od oktobra do aprila prenošenjem različitih zimskih disciplina. Eurosport će ove sezone prenositi ukupno 11 Svetskih šampionata u svim većim zimskim disciplinama.

Eurosport će upotpuniti akciju na stazi sa “Winterspots Extra” magazinom, koji prenosi dešavanja svakog vikenda i rekapitulira najbolje akcije zimskih sportova širom sveta, ali i daje prikaz dešavanja iz sveta umetničkog klizanja, uvijanja i brzog klizanja tokom narednih šest meseci.

Tina Maze - Biografija
Datum rođenja: 2. maj 1983. (33 godine)
Mesto rođenja: Slovenski Gradec, Slovenija
Visina: 172 cm
Početak profesionalne karijere: 2. januar 1999.
Dosadašnji uspesi: Olimpijska zlatna medalja, Soči 2014, Alpski spust; Olimpijska zlatna medalja, Soči 2014, Veliki slalom; 2013 titula Svetskog kupa; Zlatna medalja na Svetskom prvenstvu, Beaver Creek 2015, Kombinovano; Zlatna medalja na Svetskom prvenstvu, Beaver Creek 2015, Alpski spust; Zlatna medalja sa Svetkog prvenstva, Šladming 2013, Super-G; Zlatna medalja sa Svetskog prvenstva, Garmš 2011, veleslalom; Olimpijska srebrna medalja, Vankuver 2010, Super-G; Olimpijska srebrna medalja, Vankuver 2010, veleslalom; 26 osvojenih Svetskih kupova.

O Eurosport-u
Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Njegovi kanali, Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 236 miliona kumulativnih pretplatnika širom 93 zemlje u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 14 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje.

              Izvor:   www.eurosport.rs    Predrag Vukanović

 

Komentari